vissende meisjes zintuigen

Het nut van geur

Wat een fijn begin van de dag. Een laagstaand zonnetje, en een heldere lucht. Ik stap op mijn fiets en doe mijn dagelijkse route, alleen vandaag staat mijn reukzintuig op scherp. Eerst ruik ik de groentesoep van de keuken van verzorgingstehuis. Mmm, ik krijg direct al een beetje trek en denk aan al die keren dat ik bij mijn oma soep heb gegeten, wat genoot ik daar altijd van, mijn beste herinnering aan haar.

Mijn weg vervolgend rij ik over een mooie laan waar de gemeenteplantsoenendienst druk bezig is om oude struiken op te ruimen. De geur van grond, bladeren en takken stromen mijn neus binnen. Dit doet me denken aan die heerlijke boswandeling waar we met elkaar door de bladeren banjerden en tikkertje speelden.

He, wat gaat daar? Eerst hoor ik de boot die oude planten uit de sloot haalt en daarna jawel komt de lucht…. van rottende planten, jak. Ook deze lucht roept herinneringen op, de keren dat ik als klein meisje zelf wilde vissen en eigenlijk de gevangen vis niet zelf van het haakje durfde te halen.

En al dromend & smilend vervolg ik mijn fietstocht….

Bijzonder he, wat geur met je doet. En wat doet het met jou als je deze tekst leest? Heeft dit invloed op jouw stemming? En ben je ook even ergens anders? Tja, zo werkt het brein. Geur & emotie, geur & herinnering staan dus heel dichtbij elkaar.

Ben jij bewust dat je de hele dag iedereen (inclusief jezelf) beïnvloedt via jouw woorden? En dat jij degene bent die bepaalt welke woorden je gebruikt in je (online) communicatie? Kies je woorden bewust en positief. En weet dat ook het beschrijven van een heerlijk geurende versgebakken appeltaart voor de lezer heel lekker kan zijn….

Sandra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *