En… is het je gelukt om in een keer deze vraag te begrijpen? En wat voor antwoord zou jij dan geven? Waarom ik deze vraag nu wel stel? Ik heb het gevoel dat we het woord niet, steeds meer gaan gebruiken. Past dit in onze tijd van somberen en van niet in beweging komen?
Vandaag hoorde ik het nog een dj op de radio zeggen; “Hoeveel liedjes heb je wel niet gemaakt?” Ook een veelgehoorde reactie als je iets hebt verteld: “Dat meen je niet!”
Of laatst hoorde ik een interview met Annemarie Jorritsma, een positieve ingestelde vrouw, die zaken goed onder woorden kan brengen. Maar wat schets mijn verbazing? Ook zij gebruikt het woord niet veel in haar antwoorden. (Snap je de zin nog?)
Zoals ‘Als het niet gebeurd, kunnen wij niet het risico lopen’ en ‘ Het is niet handig, als we dat niet weten’.
Bij mij verwarring alom. Want wat doet je onbewuste? Je onbewuste kent geen ontkenningen. Dus eerst lees of hoor je de actie en dan pas zet je er een kruis doorheen. Dus mevrouw Jorritsma, als u had gezegd: ‘Het is handig, als we dit weten’ begrijp ik u direct. Ook de partij voor wie deze opmerking bedoeld is, weet direct wat van hen verwacht wordt. Want als je niet weet waarom de ander iets doet, kun je onmogelijk in actie komen.
En dat allemaal door het woord Niet NIET te gebruiken.
Probeer het eens, formuleer een week lang je acties positief en ban het woordje niet uit.
Want je kunt niet niet communiceren…
Wat doet dit met jou? En hoe komt je boodschap nu over? Ik lees graag je reactie.